Tohum Karaköy, imkanmekan'ın düzenlediği Kara~köy atölyesinde üretilmiş mikro ölçekli bir kamusal alan projesidir. Karaköy sahil şeridinde yer almak üzere tasarlanmış modüller, alanın dönüşümünü gözlemlemek, kullanım potansiyellerini keşfetmek amacıyla kullanıcıya bırakıldı.

22 Temmuz 2010 Perşembe

beşinci gün






Bir önceki gün modüllerle ara sokakta karşılaştığımız üzere beşinci gün alana ara sokaklardan girdik. Ara sokakta stand olarak kullanılan sadece bir modülle karşılaştık. Sahile doğru gidince üç modülün sahilde olduğu gözlemledik. Beşinci gün itibariyle modüller tekrar balıkçılar tarafından kullanılmak üzere sahile çekilmişti.

Büyük birimi alan ve parçalarına ayıran simitçiyle kısa bir sohbetten sonra, simitçi parkın yapılmasını beklemeden elindeki malzemelerden yeni modüller üretmeye karar verdi. Fakat bu sefer büyük bir modül değil, küçük ölçekli 4 tane masa yapmak istediğini söyledi…

Kullanıcının tasarıma bu denli katılımını öngöremememizin verdiği şaşkınlıkla simitçiyi destekledik… yarın ortaya çıkacak birimleri merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder